18 Mart 2015 Çarşamba

ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI

eveeett... Hazır çilek mevsimi başlamışken çilekli, oldukça hafif bir yaz tatlısı tarifi vereceğim şimdi. Kalorisi az olduğu için hem lezzetle yiyebilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz. Tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek bir tarif;çilekli irmik tatlısı. Şimdi yapılışına geçelim.



ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI (6-8 KİŞİLİK)

1,5 kilo süt(6su bardağı)
2 su bardağı şeker
12 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
limon kabuğu
çilek
250 gr margarin
çilek jölesi

YAPILIŞI

Süt şeker ve irmiği bir tencereye alın. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Ardından içine vanilyayı limon kabuklarını ve margarini ekleyin, margarin içinde erisin ocağın altını kapatın ve hazırladığınız bu karışımı genişçe bir borcama dökün. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan çilekleri istediğiniz gibi kesip (tüm olarak da koyabilirsiniz) jöleyi hazırlayın (jölenin yapılışı arkasında yazıyor). Çilekleri irmikli karışımın üzerine dizin ve jöleyi üzerine dökün. Buzdolabında bir kaç saat soğumaya bırakın.

PÜF NOKTALAR

Jöle alırken bitkisel jöle almanızı tavsiye ederim daha kokulu ve aromalı oluyor.
İrmikli karışımı borcama dökmeden önce borcamı soğuk suyla çalkalayın.
Bu tatlıyı çilek yerine muz vs gibi istediğiniz meyvelerle de yapabilirsiniz,ama tavsiyem kesinlikle çilekli olanı ;)
Tatlının daha da hafif olmasını isteyenler hiç margarin koymayabilirler.
    
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder