24 Mart 2015 Salı

FIRINDA SEBZELİ LEVREK BUĞULAMA

Mart ayı, balıklardan levrek ayı :) Size ikinci balık tarifimi veriyorum. Bulaşık, yağ, koku derdi olmadan yapabileceğiniz bir balık tarifi. Hazır mart ayındayken, levreğin bol bulunmaya başlandığı bu dönemde siz de bu fırsatı kaçırmayın derim ☺



MALZEMELER (2 kişilik)
  1. 800-1000 gr Levrek
  2. 2-3 adet orta boy patates
  3. 2 orta boy domates
  4. 1 büyük boy soğan
  5. 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  6. yarım limon
  7. tuz
  8. karabiber
YAPILIŞI
  • Levreği 1 yemek kaşığı zeytin yağı, tuz, karabiber ile marine ediyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip, üzerine levreği yerleştiriyoruz.
  • halka halka doğradığımız patatesi, domatesi ve soğanı bir kaba koyup, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile marine ediyoruz. 
  • balığın içine, üzerine ve tepsiye patates, domates ve soğanı diziyoruz.
  • balığın üzerine 2-3 halka limonu da ekliyoruz.
  • Önceden alt- üst 170 derecede ısıttığımız fırına balığımızı sürüyoruz.
  • 30-40 dakikaya yemeğimiz hazır.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder