Mart ayı, balıklardan levrek ayı :) Size ikinci balık tarifimi veriyorum. Bulaşık, yağ, koku derdi olmadan yapabileceğiniz bir balık tarifi. Hazır mart ayındayken, levreğin bol bulunmaya başlandığı bu dönemde siz de bu fırsatı kaçırmayın derim ☺
MALZEMELER (2 kişilik)
- 800-1000 gr Levrek
- 2-3 adet orta boy patates
- 2 orta boy domates
- 1 büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- yarım limon
- tuz
- karabiber
YAPILIŞI
- Levreği 1 yemek kaşığı zeytin yağı, tuz, karabiber ile marine ediyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip, üzerine levreği yerleştiriyoruz.
- halka halka doğradığımız patatesi, domatesi ve soğanı bir kaba koyup, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile marine ediyoruz.
- balığın içine, üzerine ve tepsiye patates, domates ve soğanı diziyoruz.
- balığın üzerine 2-3 halka limonu da ekliyoruz.
- Önceden alt- üst 170 derecede ısıttığımız fırına balığımızı sürüyoruz.
- 30-40 dakikaya yemeğimiz hazır.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder