Evde balık ve yağ kokusu olmadan yapabileceğiniz çok sağlıklı ve kolay bir balık yemeği:ızgara somon fileto
MALZEMELER
400-500 gr somon fileto
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
*Bir kasenin içine yağı, baharatları ve tuzu koyalım
*Somon filetoları derisinden ayırıp kuşbaşından biraz büyük olacak şekilde doğrayalım. Doğradığımız balıkları hazırladığımız sosla marine edelim, çöp şişlere takalım
*İsteğe göre çöp şiş kullanmak yerine filetoları marine edip fırının ızgara kısmına koyabiliriz
*Izgara moduna getirdiğimiz önceden ısınan fırına balıklarımızı koyalım
PÜF NOKTA
Balıkların akan yağının fırını kirletmemesi için fırının en alt gözüne üstüne yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder