MALZEMELER (2-3 KİŞİLİK)
1 tavuğun göğsü veya 2 parça kalçalı but
1 veya 2 tane orta boy soğan
1 kırmızı biber (isteğe bağlı olarak konmayabilir)
300-400 gr mantar
1 paket (200 gr) krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı köri
YAPILIŞI
Tavukları yıkayıp kuşbaşı keselim, tavuk but kullanıyorsak önce yağlarını temizlemeliyiz. Tavukları wok tavaya alalım suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirelim. Tavuklar suyunu çekince tavukları tavanın kenarlarına doğru çekelim ve jülyen doğradığımız soğanları ve biberleri tavanın ortasına koyarak yağda kavuralım. Soğan ve biberler pembeleşince tavuklarla beraber bir kaç dakika daha çevirelim. Doğradığımız mantarları ekleyelim suyunu salıp çekmesini bekleyelim. Ardından karabiberini ve tuzu ekleyelim. Biraz soteleyelim. Sonrasında kremayı üzerine boşaltalım 2-3 dakika kremayla pişirelim. Köri ve kekik baharatlarını da ekleyip altını kapatalım
PÜF NOKTALAR
Tavuklar pembeleşinceye kadar kızartmak lezzetini artıracaktır.
Krema olarak tikveşliyi tavsiye ederim, Horica da güzel ve fiyatı diğerlerine göre uygun (metrodan başka bir markette satılıyor mu bilmiyorum).
Yanında makarna ve salatayla servis edebilirsin. Kremadan 1 kaşık kadar ayırın haşladığınız makarnaya krema, köri, karabiber, zerdaçal ekleyin. Gayet güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder