26 Mart 2015 Perşembe

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

 Tadıyla ve şekliyle misafirlerinize sunabileceğiniz hoş aromalı bir tarif vereceğim.Sadesini yapabileceğiniz gibi eğer tarçın seviyorsanız tarçınlı, cevizliyi öneririm. Bu iki tat birbirine çok yakışıyor.



MALZEMELER

3,5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
Yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI

*Yumurtayı şekerle bir kaba alıp çırpalım
*Şekeri,yoğurdu,yağları ve vanilyayı ekleyip çırpalım
*Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğuralım.
*Hamur şekillendiriciyle hamuru şekillendirelim veya ceviz büyüklüğünde toplar da yapabiliriz


*1 yumurtadan ayırdığımız akı kurabiyelerimizin üzerine sürelim,şekere batıralım
*Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına kurabiyeleri sürelim



PÜF NOKTA

*Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak.Göz kararı un takviyesi yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder