19 Mart 2015 Perşembe

TUZLU KEK

Kek deyince hepimizin aklına tatlı olanı gelir,bu sefer de kıvamı kek gibi olan fazla malzemelerinizi değerlendirebileceğiniz besleyici bir tarif vereceğim. Yapımı oldukça pratik,çayın yanında da çok güzel gidiyor. Hiç yemek yapmayı bilmeyen biri bile rahatlıkla yapabilir☺

MALZEMELER

2 patates
2 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
3 çay kaşığı tuz
1 avuç içi kadar peynir
Maydonoz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

YAPILIŞI

*Yumurta,yoğurt,sıvıyağı genişçe bir kaba alalım ve çırpalım
*Patatesi ekleyelim biraz daha çırpalım
*Baharatları,tuzu,peyniri,doğradığımız maydonozları ekleyelim bir süre daha karıştıralım
*Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim
*Büyük boy fırın tepsisini margarinle yağlayalım ve hazırladığımız hamuru tepsiye dökelim
*Alt üst açık olacak şekilde önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza kekimizi sürelim
*Yaklaşık 30-40 dk da kekimiz pişmiş olacaktır

PÜF NOKTASI

Peynir olarak istediğiniz peyniri tercih edebilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış. Ben genelde tulum tercih ediyorum. Ayrıca hafif ekşimiş kahvaltıda artık yenmeyen peynirlerinizi bu kekte değerlendirebilirsiniz tadı belli olmuyor :)

AFİYET OLSUN ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder