Bugün sizlerle güzel bir ev yemeği olan güvecin tarifini paylaşmak istiyorum. Ben porsiyonluk küçük güveç kaplarında yapmayı tercih ettim. Siz tencere boyu güveçlerde de aynı tarifle, bölmeden yapabilirsiniz...
Yarım su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kilo domates
3-4 tane tane patlıcan
5-6 diş sarımsak
2 yeşil biber
3 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Eti, tencerede haşlayalım.
- et haşlanırken bir yandan ayrı bir tavada iri iri ve küp küp doğradığımız patlıcanları kızartalım.
- Haşlanan etin suyunu süzdükten sonra yağda hafifçe kavuralım.
- biber salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.
- Etimizi güveç kabına alalım.
- küp küp doğradığımız domatesi kavurduğunuz etin üzerine tamamen kaplayacak şekilde dökün.
- üzerine patlıcanları koyun.
- en üste biber ve sarımsağı koyun.
- Önceden 200 derecede ısıttığınız fırına güveç kabını sürün.
- 30-40 dakika sonra güvecimiz hazır.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder