Havanın soğuk olması yüzünden benim gibi canı dışarı çıkmak istemeyenlerdenseniz, kahvenizin yanına yakışacak harika bir tiramisu ile evde hafta sonunu geçirmenin tadına varabilirsiniz :) Keki de kreması da el yapımı olan bu tarifi resimlerle somutlaştırarak anlatmaya çalıştım,yapımında zorlanacağınızı sanmıyorum şimdiden afiyet olsun ;)
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 fincan yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Keki ıslatmak için sos:
1 yemek kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tuzsuz lor veya labne peynir (isteğe bağlı)
Üstü için:
Yarım paket kakao
YAPILIŞI
Kekin yapılışı:
*3 yumurtayı güzelce çırpıp, içine şekeri dökelim biraz da beraber çırpalım. Sonra yoğurt ve sıvı yağı koyup iyice çırpıyoruz. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yine çırpıyoruz.
*Borcamı sıvı yağla yağlayıp, kek hamurunu borcama dökelim. Fırını 170 derecede alt-üst açık şekilde ısıtıp, fırına sürelim.
*Üstü pembeleşene kadar pişsin.Kremanın yapılışı
*Kekimiz fırında pişe dursun biz de diğer yandan kremayı hazırlayalım
*Krema, süt, şeker, unu mikserle çırpalım.
*Daha sonra karıştırarak kremayı pişirelim.
*Kremayı ocaktan aldıktan sonra,krema ılıdıktan sonra lor veya labneyle çırpalım.
Sosun yapılışı
* Ilık su, şeker ve nescafeyi karıştıralım.
*Keki fırından çıkartıp, 2-3 dakika bekletelim fakat tamamen soğumasın
*Kekin her yerine sosu gezdirelim
- Keki sosla ıslattıktan sonra kremayı üzerine dökelim
- Kakaoyu bir elek yardımıyla kekin üzerinin tamamını kaplayacak şekilde eleyelim.
- Tiramisumuz hazır, dolaba koyup, dinlenmeye bırakalım
PÜF NOKTALAR
- Peynir koyup koymamak size kalmış, peynir koymadığınızda kremanın kıvamı biraz katı olabilir. Kremanın kıvamının akışkan olması lazım,keke döktüğünüzde yayılacak. Eğer kıvam koyu gelirse yarım su bardağı sütle kıvamını açabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder