Daha önce size brokoli tarifi vermiştim.Benim kanaatime göre brüksel lahanası da brokoli gibi sadece haşlanarak lezzetlice yenecek bir yemek değil. Ama biliyoruz ki ikisinin de faydaları saymakla bitmez. Bu yüzden bu sebzeyi en lezzetli hale nasıl getiririm diye düşündüm kendimce bir şeyler yaptım. Gayet güzel oldu. Hazır zamanı gelmişken size de önerim bu tarifle yapmanız ve bolca tüketmeniz. Böylece brüksel lahanayı seveceksiniz,çocuklarınıza sevdireceksiniz :)
MALZEMELER
1 paket brüksel lahanası
1 adet kırmızı biber
1 havuç
Dere otu
Mayonez
Süzme yoğurt
Sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biber salçası
Tuz
YAPILIŞI
*Lahanalarımızı yıkayalım ve tencereye alalım
*Üzerine biraz su döküp yumuşayana kadar haşlayalım
*Bu arada havucu soyalım ve rendeleyelim
*Yoğurdu biraz sulandıralım üzerine mayonezi,havucu,dere otunu,sarımsağı ekleyelim karıştıralım
*Haşladığımız lahanaları ocaktan alalım,suyunu süzüp biraz soğumaya bırakalım
*Tencereye zeytinyağını,salçayı,kimyonu ve limonu ekleyelim,biberi biraz soteleyelim
*Üzerine lahanaları dökelim beraberce soteleyelim
*Yemeğimizi ocaktan alalım,hazırladığımız yoğurtlu mayonezle servis edelim
PÜF NOKTASI
*Lahanaları küçük seçmeye özen gösterin,daha lezzetli oluyor
*Büyük lahanaları boyundan ikiye bölebilirsiniz
*Brüksel lahanalarını haşladığınız suyu şifa niyetine içebilirsiniz ;)
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder