26 Mart 2015 Perşembe

VİŞNELİ PUDİNG TATLISI

Bu tariften sonra kimse pasta yapamıyorum demesin. Şimdi o kadar kolay bir tarif vereceğim ki hayatında hiç mutfağa girmemiş biri bile rahatlıkla yapabilir :) Aynı zamanda çok çok hafif, sağlıklı, lezzetli. Bir o kadar az kalorili. Havalar ısınmaya başlamışken böyle içimizi serinletecek lezzetli tariflere ihtiyacımız var değil mi :) Ben de bu pastayı yakın zamanda arkadaşım Yağmur'dan öğrendim evimde yaptım, gayet leziz oldu. Yapmanızı tavsiye ediyorum afiyetler diliyorum :)


MALZEMELER

2 adet vaniyalı puding
750 ml vişneli meyve suyu
750 ml süt
Petibör bisküvi
Ceviz içi

YAPILIŞI

*Pudinglerden bir tanesini tencereye dökelim.
*Üzerine sütünü dökelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
*Puding kaynamaya başlayınca altını kısıp biraz daha pişirelim ve altını kapatalım. Soğumaya bırakalım

*Diğer pudingi vişne suyuyla aynı şekilde pişirelim,onu da soğumaya bırakalım.

*Bir borcama bisküvileri dizelim.
*Üzerine vanilyalı pudingi dökelim.

*Vişneli puding soğuyunca vanilyalının üzerine dökelim.
*Üzerini cevizle veya fıstıkla süsleyelim.
*Soğuması ve kıvamını alması için buzdolabına koyalım..

PÜF NOKTASI

*Tatlının kıvamını alması için buzdolabında en az 3-4 saat bekletmelisiniz.Daha iyisi için ertesi gün yemeniz tavsiye edilir.
*Bu tarifi vişne suyu yerine istediğiniz meyve suyuyla yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder